4/27/2021

Mουσική στο Δρόμο – Θεραπεία Ζωής

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα


Το Πρόγραμμα “Μουσική στο Δρόμο – Θεραπεία Ζωής” γεννήθηκε μέσα από την έκδηλη επιθυμία των ίδιων των εξυπηρετούμενων μας, να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν.
Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές εβδομαδιαίες δράσεις, με κύριο στοιχείο την μουσικοθεραπεία και την εν γένει δημιουργική απασχόληση τους, προσαρμοσμένες πάντα στις ανάγκες και τα θέλω τους. Οι δράσεις διεξάγονται είτε σε ομαδικό, είτε σε ατομικό επίπεδο και διαδραματίζονται τόσο στον δρόμο και σε ουδέτερους χώρους, όσο και σε συνεργαζόμενες ανοιχτές ή κλειστές δομές. Κύριοι στόχοι του Προγράμματος είναι η ψυχική ανόρθωση και ανακούφιση των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας/δρόμου, η κοινωνικοποίηση και κινητοποίησή τους, η διαχείριση και έκφραση των συναισθημάτων τους, καθώς και η καλλιέργεια συναισθηματικών δεσμών και κοινού αισθήματος ταυτότητας.


Στο 1ο τρίμηνο της διεξαγωγής του Προγράμματος “Μουσική στο Δρόμο – Θεραπεία Ζωής” έχουν ήδη γίνει σταθερά και ουσιώδη βήματα προς την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν κατά την έναρξη. Η θερμή ανταπόκριση που λάβαμε τόσο από πλευράς συμμετεχόντων, όσο και από πλευράς συνεργαζόμενων Δομών ήταν κάτι που μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα και μας κινητοποίησε ακόμα περισσότερο ως προς την συνεχή επαφή και ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων, αλλά και ως προς το «ταξίδι» που ακολουθεί τους επόμενους μήνες, ελπίζοντας να είναι επιτρεπτή η συνύπαρξη μεγαλύτερου αριθμού ωφελούμενων σε μία Δράση.


Χρηματοδότης: Δεσμός Non Profit

Κάνε Εγγραφή

Newsletter