6/1/2016

3 Χρόνια EMFASIS: Μια επέτειος αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας σε κατάσταση δρόμου!

Η EMFASIS, αυτόν τον Ιούνιο, συμπλήρωσε 3 χρόνια ύπαρξης και αδιάλειπτης προσφοράς προς τον Συνάνθρωπο, προς όλους εκείνους που διαβιούν σε κατάσταση δρόμου ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Μέχρι σήμερα, υπολογίζεται ότι έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της πάνω από 140 εθελοντές όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι έχουν προσφέρει συνολικά 76.100 ώρες, αριθμοί που καθημερινά αυξάνονται. Την ίδια στιγμή το σύνολο των ωφελούμενων, που έχουν ανακουφιστεί χάρη στις προσπάθειες της Emfasis, αριθμεί περίπου 3500 άτομα.

Στο πλαίσιο της τρίτης επετείου της η EMFASIS πραγματοποίησε, στις 23 Ιουνίου, μία διευρυμένη Δράση συμπαράστασης στους πληγέντες από την ανθρωπιστική κρίση. Η ανταπόκριση των υποστηρικτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καταδεικνύοντας τον βαθμό ευαισθητοποίησης όλων των φορέων αλλά την ίδια στιγμή φάνηκαν και οι δραματικές επιπτώσεις της ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Με σημείο συνάντησης το κέντρο της Αθήνας, περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες, εθελοντές και πολίτες, χωρισμένοι σε ομάδες, συνεργάστηκαν με τις 2 Κινητές Μονάδες Στήριξης της Emfasis και τους Street Workers, ώστε να προσεγγίσουν όσους περισσότερους ωφελούμενους ήταν εφικτό.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία και βοήθεια που προσέφεραν αρκετοί υποστηρικτές, κατά την διάρκειας της πολυήμερης προετοιμασίας για την Δράση αυτή.

Ξεκινώντας από την Πλατεία Κοτζιά και συνεχίζοντας σε ευάλωτες γειτονιές της Αθήνας και στο λιμάνι του Πειραιά, οι συμμετέχοντες προσέφεραν είδη σίτισης, που αποτελούνταν από μερίδες φαγητού, σαλάτας, επιδόρπιου και παγωμένου ροφήματος, όπως και βασικά είδη επιβίωσης και ρουχισμού. Στο τέλος της μεγάλης αυτής Δράσης, περισσότερες από 450 μερίδες φαγητού προσφέρθηκαν σε άστεγους, πρόσφυγες και άπορες οικογένειες. 

Οι Δράσεις της Emfasis είναι καθημερινές και συνεχώς διευρύνονται, όσο υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθειά μας.

Κάνε Εγγραφή

Newsletter