6/20/2024

H Emfasis στο Ετήσιο Συνέδριο της FEANTSA

Στις 17 & 18 Ιουνίου είχαμε την χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε στο Ετήσιο Συνέδριο της FEANTSA στη Βιέννη.

Στις σχετικές εκλογές της Ολομέλειας της FEANTSA, εξελέγη ως αντιπρόσωπος για την Ελλάδα, η κα Μαρία Καρρά, συνιδρύτρια της Emfasis Non-Profit και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Δικτύου για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου επισκεφθήκαμε δομές & υπηρεσίες της Βιέννης, λάβαμε μέρος σε ομάδες εργασίας αλλά και σε εντατικά workshops τα οποία επικεντρώθηκαν στις σύγχρονες προκλήσεις του πολυδιάστατου φαινομένου της αστεγίας.

Μαζί με περισσότερους από 370 εκπροσώπους από την Ε.Ε. αλλά και καλεσμένους από το Ην. Βασίλειο και τον Καναδά, αναδείξαμε στις σχετικές ομάδες εργασίας φλέγοντα ζητήματα, μεταξύ άλλων τη σχέση ενεργειακής φτώχειας και αστεγίας, το δικαίωμα στην στέγη, τη σημασία των συμμαχιών για την κοινωνική στέγαση, τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την αόρατη αστεγία.

Μετά από σχεδόν 12 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο πεδίο, εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία Streetwork για την καταπολέμηση της αστεγίας και του αποκλεισμού από την στέγη σύμφωνα με την τυπολογία ETHOS, η Emfasis ως επίσημο πλέον μέλος της FEANTSA, θα συνεχίσει να συνηγορεί και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τα δικαιώματα όλων όσων απειλούνται από επισφαλή στέγη, προωθώντας θεσμικές λύσεις για την ανακούφιση τους.

Κάνε Εγγραφή

Newsletter