5/12/2023

POLITICA: Το Πρόγραμμα EmfaSEAs ταξιδεύει στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας

Στον politica 89.8 Μ. Καρρά και Γ. Χρυσανθίδης

Το Πρόγραμμα EmfaSEAs ταξιδεύει στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας και στο πέρασμα από την Κρήτη τα στελέχη του Μαρία Καρρά ιδρυτικό μέλος και Γιώργος Χρυσανθίδης υπεύθυνος ψυχαγωγίας και θεραπευτικών δράσεων και η Ελευθερία Νιονάκη Πρέσβειρα της Πρωτοβουλίας στην Κρήτη, βρέθηκαν στην εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στον politica 89.8

Η Emfasis Non-Profit είναι ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων, οι οποίοι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαρκή παρουσία στο πεδίο, εφαρμόζοντας τη Μεθοδολογία του Social Streetwork (Κοινωνική Εργασία στο δρόμο).

Στόχος της Emfasis Non-Profit είναι η στήριξη, η ανακούφιση και η ενδυνάμωση ευάλωτων συνανθρώπων μας, που βρίσκονται  ή απειλούνται από την αστεγία ή βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας.

Από τον Μάρτιο 2023 και για έναν χρόνο τα ειδικά κλιμάκια της Emfasis Non-Profit καταγράφουν ανάγκες, σχεδιάζουν προγράμματα και  ταξιδεύουν σε τέσσερις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, εφαρμόζοντας ένα Πρόγραμμα Εθνικής Εμβέλειας & Ωφέλειας , με την ονομασία EmfaSEAs. Το EmfaSEAs, υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου.

Η Ρόδος, η Εύβοια, η Κρήτη (Ηράκλειο και Ρέθυμνο), αλλά και η Σαλαμίνα, αποτελούν τους σταθμούς της εμβέλειάς μας. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η επαφή και η συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων που ενασχολούνται με την ανακούφιση των ευάλωτων πληθυσμών στις περιοχές αυτές. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει η ανταλλαγή εμπειριών, η καταγραφή των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο πεδίο και η μετάδοση της μεθοδολογίας Streetwork. Στο πλαίσιο διεξαγωγής των παραπάνω  έχουν σχεδιαστεί διαδραστικά βιωματικά εργαστήρια, καθώς και ποικίλες δράσεις ψυχοκοινωνικού κι ενδυναμωτικού χαρακτήρα.

Για την  Emfasis Non-Profit, Η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των οργανώσεων και φορέων, συμβάλλει ενεργά σε ένα κλίμα συνέργειας, συνένωσης και αλληλεγγύης.

Πηγή: POLITICA

Κάνε Εγγραφή

Newsletter