3/16/2024

Συνεργασία Συλλόγων του Δήμου Μουζακίου με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Emfasis Non-Profit

Συνεργασία Συλλόγων του Δήμου Μουζακίου με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Emfasis Non-Profit

Σεπτέμβριος 2023 – Σήμερα: Πρωτοβουλία έκτακτης ανάγκης για τις κοινότητες που επλήγησαν από τις πλημμύρες μετά τις φυσικές καταστροφές Daniel & Elias

Έξι μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά θέματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Ένα από τα θέματα αυτά είναι και η στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, στις πληγείσες περιοχές.

Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Emfasis Non-Profit, ενός Aστικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, με έδρα στην Αττική, έγινε την Πέμπτη 14 Μαρτίου, συνάντηση με Συλλόγους και Εθελοντικές ομάδες του Δήμου Μουζακίου. Στη συνάντηση αυτή αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που ζουν στα χωριά του Δήμου Μουζακίου και επλήγησαν από τις πλημμύρες τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο οργανισμών, συλλόγων και εθελοντών, που θα ασχοληθεί με πλημμυροπαθείς ηλικιωμένους και οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα τρίτης ηλικίας. Υπάρχει η δυνατότητα, πέρα από την υλική βοήθεια που μπορεί να παρασχεθεί, με τη σύμπραξη των Συλλόγων και της Emfasis Non-Profit, να παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική συμβουλευτική.

Στο σχέδιο δράσης που συζητήθηκε, περιλαμβάνονται , επισκέψεις σε χωριά που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, συστηματική χαρτογράφηση των αναγκών – κυρίως των ηλικιωμένων-  και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κατοίκους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη της ΑΜΚΕ ΙΤΑΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙ, εκπρόσωπος της Συνεργασίας Συλλόγων Δήμου Μουζακίου για τους πλημμυροπαθείς, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου.

Η κοινωνική λειτουργός της Emfasis Non-Profit, κα. Σοφία Σαντοριναίου ανέλυσε το σχέδιο της δράσης του Οργανισμού, με στόχο την έγκυρη ενημέρωση/πληροφόρηση, την ψυχική αναστήλωση των ηλικιωμένων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, διατηρώντας την χειραφέτηση και την αξιοπρέπειά τους. Ταυτόχρονα, το σχέδιο αποσκοπεί στην διαιώνιση των δικαιωμάτων, στην βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων 3ης και 4ης Ηλικίας, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης με τους τοπικούς φορείς των ευρύτερων περιοχών.


Πηγή: mouzakinews.gr

Κάνε Εγγραφή

Newsletter